Nyheter

Vietnameserna odlar, Svenskarna röker

Idag skriver DN att Sverige kan bli bas för omfattande cannabisodling. Senaste tiden har polisen gjort flera tillslag mot hus i Skåne som använts enkom för odling av cannabis. Vi snackar stor skala och internationellt brukar dessa drivhus för cannabis kallas grow ops. Enligt vissa så upplever Sverige nu samma trend som man sett i flertalet andra västländer där asiatiska ligor organiserar odlingen av cannabis.

I DNs artikel så pratar polisens ”narkotikaexpert” Steve Alm om att den nyupptäckta storskaliga produktionen i Sverige möjligen kan vara avsedd inte bara för den svenska marknaden. Hela resonemanget om att Sverige kan komma att bli nordens Jamaica och svensk ganja ska gå på export är ungefär lika troligt som att Falungong-rörelsen får tillstånd att demonstrera på OS-invigningen i Peking. Låt oss hoppas att han har rätt. 😉

 

DN-Journalisten frågar: Är cannabisen avsedd för den svenska marknaden?

Steve Alm: ”Vi vet inte men hittills har inte det kommit alarmerande information om ökad marijuanarökning. Det kan vara så att produktionen är avsedd för andra länder, men det är bara en spekulation.”

För ungefär ett år sedan skrev vi i inlägget Svensson rullar en joint att Rikspolisstyrelsen (RPS) har noll koll när det gäller statistiken för cannabismarknaden i Sverige. Polisen hade då reviderat sin uppfattning om att det krängdes ungefär 3 ton cannabis om året i Sverige till att det egentligen handlar om 25-30 ton.

Jag kan meddela Steve Alm och RPS att det röks visst mer cannabis, mer än någonsin. Jointen har blivit mainstream, 70- och 80-talisterna bildar familj och tycker att gräs är ungefär samma sak som en stor stark. För övrigt borde RPS sparka sina statistiker. Vad det handlar om är att den organiserade brottsligheten helt enkelt ser efterfrågan på cannabis från den stora massan. Gå inte på Polisens äskande av mer resurser, det går INTE att vinna kriget mot narkotika. En gång till, det går INTE att vinna kriget mot narkotika. Den enda rätta vägen är beskattning!

Är det inte ryssen, eller terroristerna så är det vietnameserna. Det är en trend i västvärlden att asiatiska ligor bedriver storskalig odling av cannabis. I Norge har man bara i år i runda slängar upptäckt 50 grow ops. I vårt grannland har polisen ofta funnit att odlarna varit av sydostasiatisk härkomst, många från Vietnamn. Vad betyder det här?

Man kan som knarkhataren Torgny Peterson skriva smygrasistiska texter om att vietnameserna etablerar sig i Sverige. Otroligt nog skriver han inte något om konsumenterna och efterfrågan på dessa produkter. Men han tror väl att konsumenterna är förslavade av narkotikans mörka makter och inte ska hållas ansvariga, typ. För övrigt finns det ett småkul rykte på Flashbacks forum om att Torgny Peterson haft det naziklingande användarnamnet ”27th Panzer” på den dator som använts för att uppdatera en av hans töntiga hemsidor.

Torgny borde fråga sig själv hur många vietnameser som kör runt på våra vägar på en HD i en döskalleväst. Det är inte direkt så att vietnameserna tog cannabisen till Sverige. Den organiserade brottsligheten har funnits här längre än så.

Beskatta!!!

Länkar:

DN: Sverige kan bli bas för omfattande cannabisodling

Torgny Peterson/RegaeraMera: Big cannabusiness borde vara något för undersökande journalister

Ryktet på Flashback: https://www.flashback.info/showthread.php?t=210441&page=9

[tags]cannabis, cannabisodling, sverige, polisen[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.