Nyheter

Viktiga FN-organisationen UNCEB rekommenderar avkriminalisering!

I veckan kom alltså nyheten om att UN System Chief Executives Board for Coordination (CEB) rekommenderar avkriminalisering av narkotika för eget bruk. Konsumenter av narkotika ska varken dömas eller straffas av rättsväsendet enligt deras officiella uttalande.

CEB är den äldsta FN-organisationen och ett samarbetsråd som utgörs av generalsekreteraren samt ledarna över FN-organen, WTO samt IMF m.fl. Det är alltså en viktig skara som bestämt sig för att använda sitt inflytande i kampen för brukarnas mänskliga rättigheter!

Det här borde ju även uppmärksammas i Sverige, speciellt eftersom det stora CND-mötet i Wien sker nästa vecka. Men förutom svenska “drogliberaler” och deras kanaler i sociala medier har det inte hörts mycket. Den som googlar på svenska källor kan läsa om det på Reddit, Flashback och Familjeliv.

Vad är det som gör att detta inte har nämnts i svensk press? Anses det vara en oviktig nyhet? För ifrågasättande av svensk nolltolerans? Motverkar svenska lobbyister för nolltolerans mer än vad vi tror när de smyger runt i FNs korridorer och konspirerar för en narkotikafri värld, tillsammans med representanter från repressiva länder som Ryssland, Kina och USA?

Hur ska vi ändra på det? För det här är verkligen en nyhet som behöver spridas till flera för att väcka Sverige!

  1. Kontakta media och uppmana om att de skriver om det här! Använt ett naturligt och vårdat språk. Fråga varför de inte skrivit om UNCEBs uttalande gällande avkriminalisering..? Skicka information om uttalandet.
  2. Gå med i vår aktionsgrupp där vi håller kontakten och hjälps åt att sprida den här nyheten.

P S. Svenska knarkkrigare och snutar som resolut försvarar nolltolerans med FN-konventioner vet inte vad de snackar om! Det finns visst utrymme för specialavtal länder emellan som reglerar t ex handel med cannabis.

En annan fråga är hur utvecklingen inom FN med skiftande fokus från rättsväsendet till hälsovården, en mer human syn på narkotikaproblematiken, kommer att påverka Sverige? För såhär är det, vår nolltolerans är ett föråldrat och inhumant sätt att hantera problemet.

Länkar:

Uttalandet från UNCEB

Mer om uttalandet

Info på svenska om UNCEB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.