Nyheter

Vita huset: cannabis gör dig lat

Office of National Drug Policy (ONDCP) är myndigheten som organiserar nationella riktlinjer för narkotika i USA. Det är ONDCP som ansvarar för information gällande risker och liknande till föräldrar och ungdomar. John Walters är direktör för ONDCP och brukar ofta kallas drug czar som för övrigt är en term myntad av den blivande vicepresidenten Joe Biden.

I en ”hipp” kampanj från AboveTheInfluence.com (av ONDCP) försöker man nu utmåla cannabis som en säker väg till lathet och arbetslöshet. Något som verkligen visar på myndighetens fördomsfulla strategier när det gäller narkotika är devisen:

”Hey, not trying to be your mom, but there aren’t many jobs out there for potheads.”

Kampanjen om lathet bygger på ett par platsannonser som påstår att cannabisrökare ofta passar utmärkt till meningslösa yrkesroller som provsmakare av snabbmat, väktare av soffan och chef över fjärrkontrollen.

 

Det här är inte första gången det kommer fjantig propaganda ifrån officiellt håll. I många dokumentärer och filmer som är mer pro-legalisering har det länge skojats om en äldre skrämselreklam som visade ett fräsande ägg i en stekpanna och en speakerröst sägandes ”this is your brain on drugs.”

 

I en motreaktion till kampanjen om cannabis = lathet så har en bloggare bestämt sig för att sätta hårt mot hårt. Bloggen The Agitator påbörjade helt enkelt en lista på framgångsrika människor som brukat cannabis. Listan börjar så klart med Barack Obama som i sin egen bok pratat om det vilda åren och fortsätter med namn som John Kerry, John Edvards, Sarah Palin och Michael Bloomberg.

Jag undrar om Holland har fler lata människor än USA eller Sverige pga dekriminalisering? ; )

Trots att ONDCP och det svenska rättssystemet överdriver riskerna och förnekar de medicinska egenskaper cannabis besitter vet vi alla sanningen. Därför vore det trevligt med en motsvarande lista med kända svenskar som rökt utan att ha mumifierats i tv-soffan:

  • Mona Sahlin
  • Anders Borg
  • Thomas Bodström

Fler? Kommentera..

Länkar:

Successful Pot Smokers: Let’s Make a List

Annonser Become a Burrito Taster!, COUCH SECURITY GUARD!, TV Remote Control Operator!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.