Nyheter

Vita huset kritiserar narkotikapolisens kamp mot cannabis

Vi har tidigare vid flera tillfällen skrivit om den amerikanska narkotikapolisen DEA och hur de anser att federala lagar som gäller i hela USA trumfar delstatslagar som dekriminaliserar cannabis och reglerar det medicinska bruket av växten. I flera år har DEA systematisk attackerat affärsverksamheter inom medicinsk cannabis. Barack Obama sade under sin presidentvalskampanj att federala resurser inte ska slösas på att motverka delstatslagar som accepterar cannabis.

DEA verkar inte bry sig om att en ny president har installerats i vita huset. Aktivistorganisation ASA rapporterar att DEA i tisdags genomfört fyra razzior hos odlingskollektiv och cannabisapotek i Los Angeles. Det här är mycket kontroversiellt då odling och distribution av cannabis till patienter, med recept från läkare, är tillåten och reglerad i delstatslagar som röstats fram av Kaliforniens medborgare.

 

 

DEA har alltså fortsatt med sin hårt kritiserade strategi och inga kommentarer har kommit ifrån vita huset gällande det här förrän nu. Vita husets talesman Nick Shapiro kommenterade idag narkotikapolisens razzior mot Kaliforniens legala cannabisindustri så här:

“The president believes that federal resources should not be used to circumvent state laws, and as he continues to appoint senior leadership to fill out the ranks of the federal government, he expects them to review their policies with that in mind,”

Patienter och cannabisaktivister i USA är nu hoppfulla om att den federala narkotikapolisens slöseri med skattemedel för att bekämpa cannabis snart är över. När narkotikahundarna väl har kopplats så kommer många fler delstater att införa lagar som är mer liberala när det gäller cannabis. När det landet som är katalysator för lögnerna om cannabis väl har cannabiserats så kommer samma sak ske i andra länder.

Länkar:

DEA continues pot raids Obama opposes

White House Responds to DEA Raids, Vows to End Policy

Cannabis.se om USA och medicinsk marijuana:

Kriget i Kalifornien

Medicinsk marijuana är en viktig valfråga i USAs presidentval

Aktivistorganisationen ASA slår tillbaka mot DEA

Federal chefsåklagare i Kalifornien kritiserar DEA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.