Nyheter

Willie Nelson dömd till 2 års fängelse!

Nej, så illa är det inte i USA idag, trots deras ”war on drugs”. Så illa kunde det dock ha gått om den älskade och kända countrysångaren Willie Nelson, 75 år, hade blivit stoppad av svensk polis, men nu betalade han 6800 kronor i böter och fick 6 månaders villkorlig dom.

Willie Nelsons tourbuss blev för ett tag sedan stoppad av polis i Louisiana, USA. Då Willie Nelson öppet är för en legalisering av marijuana misstänker man att polisen försökte statuera ett exempel. Det fanns ingen anledning till att annars stoppa bussen.

Detta gick dock inte som man hade hoppats, då protesterna mot polisens agerande blev starka och man fick lov att döma honom milt. I USA ökar protesterna mot en narkotikalagstiftning som gör att ungefär 0,5 % av deras befolkning konstant sitter i fängelse för inget annat än innehav.

Willie Nelson utanför domstolen i St martin parish, Louisiana.

Enligt svensk lagstiftning skulle Willie Nelson ha dömts till minst 2 års fängelse, då bussen innehöll ett halvt kilo marijuana. Han skulle alltså dömas för att inte göra något annat än att ha med sig ett urval av marijuana för en äkta finsmakare. Detta kan inte annat än jämföras med en fin vinsamling, som de festa svenskar försöker uppnå genom att ha några olika flaskor hemma i sitt vinställ.

De som kommer att titta på GMM detta år, promenera med och lyssna på kloka talare, kommer att höra Willie Nelsons röst. Han har spelat in olika jinglar för Norml och dessa kommer att spelas.

[tags]willie nelson, musik, marijuana, hasch[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.