Nyheter

Ystad:”Numera sitter de tillsammans”

Den alltmer normaliserade synen på cannabis oroar okunniga och bekymrade vuxna i Ystad. Käthe Ivarsson, som är ledare för verksamheten vid Ungdomens hus där, tycker att ”läget är väldigt oroväckande”. Kanske därför att dagens mera välinformerade ungdomar inser att cannabis är en mindre hälsofarlig drog än alkohol?
– Det finns en trend i samhället att normalisera cannabis. Så är det i musiken och på film och det påverkar naturligtvis våra ungdomar, säger hon till Ystads Allehanda.

-Det snackas om att cannabis inte är farligare än alkohol, fortsätter Ivarsson och berättar att de ungdomar som tidigare ”höll på med cannabis” satt för sig själva, medan alkoholkonsumerande ungdom höll sig på avstånd. Numera sitter de tillsammans, vilket enligt Käthe Ivarsson bidrar till att normalisera synen på cannabis, liksom det faktum att nästan alla ungdomar känner någon eller vet någon som röker hasch eller marijuana.

Länk:

Liberal syn på cannabis oroar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.