Fristaden Christiania firar 40 år

Den 26:e september är det alltså 40 år sedan Christiania grundades av hippies och anarkister som ville skapa en fristad där privat ägande och kommersialism inte ska utgöra grunden för allt annat.

Vi bakom Cannabis.se stormtrivs i denna by i byen för all kärlek och respekt, för hårdheten och alla pitbulls på grönbete. I Chris kan du stryka runt sent på natten, när du är någon annanstans i sinnet, utan att det känns otryggt.
Där finns originella hus, systrar och bröder som ler när ni passerar varandra. Där, i de gröna bostadsområdena, kan du ströva runt i Köpenhamns eget lilla Fylke.

Festivalen startade förra veckan och ska hålla igång till lördagen den första oktober. Vi kommer att finnas på plats några dagar runt den 26:e och skriva om händelserna och fristadens historia. Kontakta oss om ni vill skriva här på sidan eller tipsa om något!

Under festligheterna arrangerar vi en tävling här på Cannabis.se med priser från Smoker’s Choice & souvenirfrön från Sensimilla.

Schema:

2011-09-16 t o m 2011-10-01:

Den Grå Hallen – Utställningar, Stand-up & filmvisningar.

2011-09-16:

Ecology and Collectivism at Christiania’s 40 years Birthday

2011-09-26:

Gratis frukost på Nemoland.
Fest hela dagen!

2011-09-26 t o m 2011-09-30:

Konserter på Loppen

2011-10-02:

Sista tävlingsdagen här på Cannabis.se

För ännu mer aktiviteter, många för barn, se Christianooo.dk/calendar

Under flera år har ödet för detta speciella område och dess invånare varit högst osäkert. För jämnan har vi kunnat läsa skräckrubriker i Sverige. Rubriker som aldrig riktigt tycks stämma överens med verkligheten.
Nu har det så bestämts att Christianiternas fond ska köpa loss marken från Köpenhamn.

Årligen besöker en miljon turister fristaden! Danskarna älskar den! Många svenskar ogillar den, pga maktens lögner!

Svenska politiker kommer ständigt med påtryckningar i nordiska rådet för att danska myndigheter ska stänga ner haschhandeln på Pusher Street, som numera kallas Green Light district. Titt som tätt uttalar sig poliser i Sverige om den så kallade myrtrafiken över sundet. För med hökarnas logik så anses ju icke problematiska brukare som vill köpa kvalitetsprodukter i Danmark vara ett större problem än den verkliga handeln med narkotika.

Vad svenska knarkkrigare inte verkar förstå är att deras nolltolerans av en alternativ livsstil, i ett annat land, spär på gängkriminalitet och relaterade våldsbrott på båda sidor av Öresund.

Bevara Christiania!

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.