Nyheter

15 nät-cannabinoider förbjuds!

Nu firar Statens folkhälsoinstitut orgier i nya förbudsförslag när det gäller hittills lagliga syntetiska cannabinoider!
11 av dem föreslås klassas som hälsofarlig vara. Ytterligare fyra ska enligt förslag klassas som narkotika, nämligen JWH-081, JWH-200, JWH-250 och JWH-398.
Vad som kan tyckas vara besynnerligt, är ju att samma substanser som FHI vill klassa som hälsofarliga varor, i olika forskarlaboratorier runtom i världen  samtidigt upptäcks besitta eminenta hälsobringande egenskaper! (?)

För att bara ta ett exempel i högen; WIN 55,212-2, en cannabinoid som forskare hoppas kunna använda som bas för att framställa Alzheimer-medicin hör till de syntetiska cannabinoider som enligt förslaget ska klassas som ”hälsofarlig vara”. Dessutom är cannabinoiden ifråga en effektiv smärtstillare och tycks enligt ny forskning ha många fler goda medicinska egenskaper.
Så vilka är egentligen mest hälsofarliga; de syntetiska cannabinoiderna eller indoktrinerade, rädsleförblindade, okunniga förbudsivrare och byråkrater som nitiskt arbetar för att åstadkomma despotiska och godtyckliga förbud?

 

Övriga länkar:

Flera nätdroger förbjuds

Förslag om klassning av femton syntetiska cannabinoider

http://www.actnow.nu/artiklar/1-nyheter/3682-foerslag-om-klassning-av-femton-syntetiska-cannabinoider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.