Nyheter

Äntligen dags för Kongressen att agera i cannabisfrågan

Trots att att en majoritet av den amerikanska befolkningen är positiva till en legalisering av cannabis och att ännu fler vill att behövande ska få tillgång till medicinsk cannabis så har Kongressen inte kunnat agera för att förändra lagstiftningen i positiv riktning. Nu ser dock det politiska läget annorlunda ut och en hel del kommer att ske framöver.

I sin egenskap av ordförande av s k House Rules Committe har den cannabisfientlige Jeff Sessions blockerat närmare 40 förslag vars syfte varit att underlätta för amerikanska krigsveteraner att få tillgång till medicinsk cannabis och att förändra banklagarna så att liscencierade cannabisproducenter kunde behandlas som vilka näringsidkare som helst.

Nu har demokraten Jim McGovern från Massachusetts tagit över den posten och han förväntar sig flera reformer i lagstiftningen rörande cannabis under 2019, eftersom demokraterna numera har majoriteten i Kongressen.

-Till skillnad från min föregångare kommer jag inte att blockera några positiva förändringar rörande cannabis, säger han. De federala lagarna och stadgarna ligger långt efter i utvecklingen.

Bl a kommer med stor sannolikhet industrihampan med sina maximala 0,3% av THC äntligen att omklassificieras så att den inte längre hamnar i samma grupp som heroin och kokain m fl substanser, en åtgärd som skulle ha vidtagits för länge sedan. Enligt the Congressional Research Service så är USA det enda utvecklade landet där industrihampa inte betraktas som en etablerad gröda.

Jim McGovern säger att han kommer att prioritera lagförslag som kommer att begränsa federal inblandning i stater som legaliserat cannabis, utvidga tillgången till medicinsk cannabis för veteraner samt normalisera bankrestriktionerna för den legala cannabisindustrin.

Länk:

https://thehill.com/opinion/healthcare/416781-congress-is-going-to-make-marijuana-moves

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.