Nyheter

Avkriminalisera Cannabis!

Facebook-gruppen ”Avkriminalisera Cannabis!” har under året ökat markant i medlemsantal och passerar strax(!) 19 000. Senaste dagarna har denna sammanslutning människor lyckats skapa en hel del uppmärksamheten genom den insamlingsbössa, som nyligen startades för Musikhjälpen, i gruppens namn. 

I skrivande stund har deras insamling dragit in 93 125 kr vilket är nästan fyra gånger mer än nummer två i topplistan. Sveriges radios klassiska insamling skänker i år pengarna till hjälpen mot hiv och aids. 

Flera stora tidningar och SR själva har rapporterat om det hela, ofta i syrlig ton och självklart med vinkeln om att det här är att utnyttja goda syften för egen vinnings skull.

Att cannabis t o m kan vara bra för dessa patienter, eller den kanske vanligaste alternativa medicinen, blir ju såklart inte en del av debatten. Värst hittills är ETC som ger Per Johansson och RNS en möjlighet att spy ut deras utdaterade och fascistoida syn på världen. Per din mördare där!
Inte undra på att folk drar sig för att kritisera narkotikapolitiken. Vem vill bli associerad med ljusskygga krafter som likt nätrasister motverkar samhällets bästa genom sociala medier? Tack ETC!

SR som inledningsvis tänkte censurera planerar nu att helt enkelt inte nämna gruppen i sändningarna som börjar nästa vecka. Men det spelar ingen roll för redan nu har denna händelse blivit en av de viktigaste under årets debatt om cannabis. 

Nu har cb-aktivismen äntligen etablerat sig i det narkotikafria Sverige!

Länkar:

Avkriminalisera Cannabis, Musikhjälpen och SRs hyckleri

SR samlar in pengar med ”avkriminalisera cannabis”

Kuppade in cannabis i årets ”Musikhjälpen”

Cannabisvänlig grupp toppar musikhjälpens insamling – SR hotade att stänga ned den

”Avkriminalisera cannabis” kuppar Musikhjälpens insamlingslista

SR gör reklam för cannabis

#normalisera utanför Musikhjälpen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.