Nyheter

Bloggare gisslar polisen

”Polisens agerande i sociala media är ett problem som det är dags för polisledningen eller politikerna att ta tag i.” skriver Magnus Callmyr i sin blogg, där han tittat närmare på narkotikapolisens roll i de sociala medierna.
Han anser bl a att polisen styr debatten och att de i sina twitterinlägg länkar uteslutande till vad han kallar företrädare för den repressiva narkotikapolitiken samt att de genom sitt agerande går utanför sina befogenheter.

Eftersom vi här på cannabis.se vid flera tillfällen gett uttryck för liknande åsikter, vill vi gärna dela med oss av Magnus visdomsord i hans blogginlägg ”Om narkotikapolisen på twitter och demokrati”

Ett färskt exempel på narkotikapolisens självpåtagna roll som kulturpoliser är deras och socialtjänstens i Gävle agerande mot en fortsättning på reggaefestivalen i Furuvik, vilken de benämner ”knarkfestival”.

Övriga länkar:

Vill stoppa ”knarkfestival”

 Propaganda från narkotikapolisen

 Drogpolis blir kulturpolis

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.