Nyheter

Blunts lagliga igen!

I det amerikanska språket kan termen ”blunt” stå för en viss typ av cigarr, men det är också slang för en kommersiell cigarr, vars originalinnehåll tömts ut och ersatts av marijuana.
En lokal lag som förbjöd försäljningen av s k blunts har nu upphävts av Pennsylvanias Högsta domstol.

Att tömma ur tobaken och ersätta den med marijuana, medför flera fördelar för rökaren. För det första blir blunten drygare än en vanlig joint, eftersom ytterhöljet av cigarrblad brinner mera långsamt än cigarettpapper. För det andra förefaller användaren röka en laglig produkt- tobak. För det tredje går det alldeles utmärkt att fimpa av en blunt och röka återstoden vid ett senare tillfälle, något som kan vara besvärligare med en joint.

 

Sedan 2006 har försäljningen av små cigarrer, s k blunts, varit tillåten endast hos tobakshandlare och hotell, enligt en lokal lag som sent det året infördes i Philadelphia.
Anledningen till lagen var att man ville försvåra tillvaron för marijuanarökare, som byter ut bluntens tobaksinnehåll mot pot.
Nu har emellertid Högsta domstolen i Pennsylvania gett de protesterande cigarrtillverkarna som stämde staden Philadelphia rätt i frågan. Endast de federala myndigheterna eller delstaten kan fatta ett sådant beslut, inte de lokala.
Det nu upphävda förbudet har också gällt rullpapper och smaksatta cigarrer.

 

Länkar:

Ban Overturned! Phillies Blunts Can Be Sold In Philly Again

How to roll a Blunt

Pennsylvania High Court Overturns Philadelphia Ban On “Blunt” Cigars

Phillies (Wikipedia)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.