Cannabis kurerar kokaintberoende?
Nyheter

Cannabinoid kontrollerar kokainsug

OK, än så länge handlar de vetenskapliga studierna och de smått revolutionerande upptäckterna om laboratoriemöss, men slutsatserna efter de färska rön som forskare gjort vid National Institute on Drug Abuse -en gren av USA:s hälsodepartement- antyder att cannabis skulle kunna användas som hjälpmedel vid behandling av kokainberoende!

Om samma sak gäller människohjärnor så borde vi alltså kunna tala om cannabis som en utkörsport från tyngre droger. Uppenbarligen spelar en av hjärnans egna receptorer,  CB2, som tidigare inte ens troddes existera i människohjärnan, en viktig roll i processen.
Forskarteamets slutsats var att rönen tyder på att hjärnans CB2-receptorer som en reaktion på den syntetiskt framställda cannabinoiden JWH-133 påverkar såväl belöningscentrum hos individen, som det överdrivna rörelsemönster som drogen ofta ger upphov till.

Om en kokainberoende hjärna tillförs syntetisk cannabis i form av den på konstgjord väg framställda cannabinoiden JWH-133, så beter sig denna agonist så här: Den binder sig denna vid CB2-receptorerna, samtidigt som de aktiverar dessa. Följden blir att den kokainberoende hjärnans sug efter drogen minskar drastiskt.

-Det handlar om en mycket påtaglig minskning av kokainkonsumtionen,säger Zheng-Xiong Xi, forskare vid NIDA och talesman för forskarteamet.

Länkar:

Marijuana Derivative May Offer Hope in Cocaine Addiction

Stimulation Of Marijuana Receptor Reduces Cocaine Consumption, Study Says

JWH-133

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.