Nyheter

Cannabisaktivister: ”No change, no vote, no Obama!”

Amerikanska cannabisaktivister och konsumenter/producenter av medicinsk cannabis med flera har börjat ledsna ur ordentligt på president Barrack Obamas brutna löften. Nu hotar de att inte rösta på honom om han inte skärper sig.

Det handlar om att DEA, den federala polisen, ska respektera de cannabisdispensärer och odlare som finns i de stater som folkomröstat sig till laglig medicinsk cannabis. Det lovade Obama som presidentkandidat att de SKULLE göra, om han kom till Vita Huset.
Men ingen ändring har kunnat noteras efter det att Obamaadministrationen tillträtt. Fortfarande gör de federala poliserna raider mot dispensärer och marijuanaodlingar i t ex Colorado, Kalifornien, Montana och södra delarna av Oregon.

Obama lovade under sin kampanj att om han blev vald till president, så skulle de federala poliserna sluta att lägga sig i cannabishanteringen i de stater som godkänt medicinsk marijuana- ett löfte som han uppenbarligen inte bryr sig om att hålla.

”Helt legitimt ämne för en debatt”

Det längsta någon har fått honom att gå, när det gäller att uttala sig seriöst om legaliseringsfrågan, är då han den 27 januari i ett s k ”online YouTube town hall” besvarade en fråga från en pensionerad f d drogpolis- MacKenzie Allen- och då yttrade: ”I think this is a entirely legitimate topic for debate”, vilket i och för sig är längre än vad någon tidigare president sträckt sig när det gäller att ta en seriös debatt i legaliseringsfrågan sedan kriget mot droger startade under Nixons tid. I samma andetag hävdade dock presidenten att han inte var FÖR en legalisering, utan istället såg drogerna som ett stort hälsoproblem.

Proteströrelse

Men nu tycks alltså många legaliseringsanhängare och verksamma inom det medicinska cannabisfältet ha fått nog av Obamas kallsinniga attityd till en fråga som av många betraktas som mycket viktig. En motrörelse som i årets valrörelse inte uppmärksammats så mycket av medierna, men likafullt kan vara viktig nog att förändra spelets regler har dragits igång.

Det jäser i leden

Det jäser i leden och nu handlar det om miljoner cannabisaktivister och -konsumenter som helt enkelt slår fast: ”Ingen förändring, ingen röst, ingen Obama!”

Uppenbarligen har Obama heller inte insett att 2/3 av alla väljare mellan 18 och 25 år stöder en legalisering av cannabis!

Länkar:

Obama: Drug Legalization ’Worth A Serious Debate’

Marijuana Again Dominates President Obama’s Online Forum

Cannabis activists are ready to say ‘no Obama’ Guest viewpoint

Relaterat:

Ron Paul on Drugs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.