Nyheter

Cannabismedicin som inte gör patienten hög

På Nyfikenvital går det att läsa om hur mediciner baserade på cannabinoider kan hjälpa mot t.ex. MS utan att göra patienten hög. Det är på spanska Complutense University of Madrid som man i försök med djur visat att om cannabinoider tas upp av CB2-receptorer men inte CB1-receptorerna så minskar ändå symptomen av multipel skleros (MS), detta samtidigt som den destruktiva nedbrytningen av nervceller reduceras.

 

 

En dag med nyheter om cannabisplantans medicinska fördelar är en bra dag. Tänk att nyheter likt denna numera kommer titt som tätt. Jag har länge undrat varför forskare och bolag i sina pressmeddelanden gärna understryker att man kan syntetisera bort de psykoaktiva egenskaperna i mediciner baserade på cannabinoider.

Jag förstår de praktiska argumenten om bilkörning och kanske möjligheten att kunna utföra ett arbete. Det jag undrar över är om det finns knarkmotståndare där hemma som tänker att bara cannabinoider kommer i pillerform och utan psykologisk påverkan så är det moraliskt ok att nyttja det. Hyckleri Hyckleraa!

För dem som tittar bakåt i tiden om ett par decennier så kommer uttalanden som ”THC är ett gift” och ”man kan bli galen av ett bloss” förknippas med den ineffektiva narkotikapolitiken som härjade under hundra år i Sverige.

Ge oss istället undersökningar på hur många svenskar med livshotande sjukdomar som just nu lindrar smärta, spasmer och ångest med cannabis! Vi måste upphöra med detta kollektiva förnekande av att cannabis kan användas som medicin.

Länkar:
Cannabis ger nya läkemedel mot MS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.