Tommy Chong och Cheech Marin idag
Nyheter

Chong behandlar cancer med hampolja

Tommy Chong är känd från That ’70s Show och som ena halvan av duon Cheech & Chong. Komikerparet slog igenom med sina nu klassiska pot comedy-filmer redan på 70-talet. Nu utkämpar Tommy Chong en kamp mot prostatacancer, enligt vad han uppgav för CNN på lördagen. Och han bekämpar cancern med hjälp av hampolja, inspirerad bl a av ”Run From the Cure”-videon på YouTube.

Tommy Chong kom med avslöjandet att han hade prostatacancer mitt under en intervju på CNN om sitt stöd för att legalisera användning och försäljning av marijuana. Diagnosen kom för cirka en månad sedan, berättade Chong, som dock var säker på att han ursprungligen hade ådragit sig sjukdomen under en nio månaders fängelsevistelse, då han avtjänade ett straff för att ha sålt cannabistillbehör.

-Eftersom jag behandlar min prostatacancer med hampolja, så betyder laglig marijuana mycket mer för mig än att bara kunna röka en joint utan att behöva bli arresterad, berättade den nu 74-årige Tommy Chong för CNN:s Don Lemon.

CNN initierar seriös debatt..?

CNN förefaller vilja dra igång en nationell debatt om att legalisera marijuana, framför allt med sikte på vilka ekonomiska fördelar en sådan lagändring skulle innebära för den hårt pressade amerikanska ekonomin. Här intervjuar CNN:s Don Lemon Dr. Jon Gettman om vad en legalisering skulle kunna tänkas medföra.

Länkar:

Comedian Tommy Chong Battling Prostate Cancer

Tommy Chong Fighting Prostate Cancer With Cannabis Oil

Tommy Chong diagnosed with cancer, says ‘cannabis is a cure’

Don Lemon från CNN intervjuar dr Jon Gettman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.