Nyheter

Christie fick bakläxa!

Senatorerna i New Jersey har efter omröstning tvingat guvernören Chris Christies administration att skriva om sitt orimliga förslag om hur man ska tillämpa medicinsk marijuana i delstaten.
Med röstsiffrorna 22-16 tog senaten igår ställning för de medicinska cannabisakrivisterna som anser att de föreslagna reglerna är så hårda att de patienter som behöver marijuana förmodligen skulle fortsätta att inhandla illegal sådan.
Dessutom innehåller förslaget begränsningar vad gäller cannabisens styrka och antalet dispensärer i delstaten.

 

Sedan november 2009 heter New Jerseys guvernör Chris Christie. Det torde knappast vara något som cannabisförespråkarna i den delstaten jublar över. Han har ett förflutet som åklagare och ställer orimligt hårda krav på dem som ansöker om medicinsk marijuana.
I går fick han emellertid vidkännas ett svidande nederlag, då delstatens senat gav honom och hans administration bakläxa på ett snålt tilltaget förslag avseende tillämpningen av den s k Compassionate Medical Marijuana Act som gäller för New Jersey.
Hälsodepartementet har nu en månad på sig att författa nya riktlinjer. Om detta inte görs, kan lagstiftarna ogiltigförklara förslaget helt och hållet.

 

Länkar:
N.J. Senate votes to defy Christie on medical pot

New Jersey: Lawmakers Reject Christie Administration’s Draconian Medical Marijuana Regulations

NJ lawmakers order Governor Chris Christie to rewrite medical marijuana rules

Comments submitted to the New Jersey Department of Health and Senior Services (NORML-kommentar)

Chris Christie (Wikipedia)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.