Nyheter

Civilpolis angrep och hotade fotograf i Stockholms T-bana

Det är med stor sorg jag läser om bloggaren Jesper Nilsson som råkade illa ut efter att han fotade och filmade civilpoliser som hade stoppat två andra personer utan biljetter. När poliserna märkte att Jesper tog bilder så trängde de istället in honom i ett hörn och började angripa honom verbalt och fysiskt.

För att få övertaget så började poliserna att anklaga Jesper för ofredande och för att han såg ut som en knarkare vilket skulle vara skäl nog för att ta med honom till polisstationen.

Jespers återskapade videoklipp:

 

 

Poliserna kom med svepskäl för att göra Jesper osäker och visade verkligen på dåligt omdöme men får nu smaka på Internetz och medias frihetsrop. Det är sådant här maktmissbruk bland poliser som skapar hat mot polismyndigheten. Jesper ställdes på platsen inför ett ultimatum om att radera bilderna eller tvingas till urinprov på polisstationen. Han valde att radera bilderna men återskapade materialet senare med hjälp av sin dator. Poliserna har anmält Jesper för brott mot PUL därför att han publicerat bilderna på nätet. Jesper funderar på att JO-anmäla poliserna.

Vi kanske ska tacka civilpoliserna NAMN1 och NAMN2 vid ungdomsroteln i Stockholm för att dom med illa utfört polisarbete verkligen visar varför vi måste ta bort polisens möjligheter att frihetsberöva medborgare med falska anklagelser om narkotikabrott.

Sverige 2010: Fascistsvinen gör biljettkontroller i kollektivtrafiken för att kunna trakassera unga medborgare i jakten på knark.

Rösta på Piratpartiet!

Länk:

SR: Tvingade Jesper att radera bilderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.