Colombia USA
Nyheter

Colombia: U som i Uribe eller USA?

För några veckor sedan lyssnade jag till författaren Magnus Lintons reportage i P1 som handlade om trenden med avkriminalisering i Latinamerika. En kort tid efter det reportaget bjöd Latinamerikainstitutet in till en föreläsning i deras bibliotek på Stockholms universitet med temat Knarkproduktionen i Colombia.

Föreläsare var Magnus Linton och han berättade att ca 20 000 människor mördas varje år i Colombias knarkkrig. USA:s latinamerikanska bundsförvant och Colombias populära president Uribe trappar nu upp kriget mot narkotika. Nyligen har USA etablerat sju nya militärbaser i landet som ska bekämpa drug trafficking.

Så fungerar amerikansk knarkkolonialism. Tobak från USA dödar nog utan tvekan fler colombianer varje år än kokain som dräper amerikaner.

Det är ironiskt att Colombia och Mexiko som knarkkrigar hårdast också verkar ha mest problem med droger. Linton berättade att hela Colombia måste legaliseras.

Länkar:

Kvarsittaren president Uribe

How America Lost the War on Drugs

Skicka vidare: Magnus Linton rapporterar om en helt ny värld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.