Nyheter

Det går inte att stoppa narkotikabrottsligheten!

Den kanadensiska tidningen Peace Arch News skrev nyligen om gängrelaterade våldsbrott i landets sydvästra del. I artikeln finns det flera paralleller med våldsspiralen i Skåne, som vi kommenterade häromdagen.

Under den senaste månaden har åtta våldsbrott med skjutvapen inträffat där, varav 4 slutat med döden. Precis som här i Sverige kommer politiker nu med krav om hårdare vapenlagar som ska resultera i längre fängelsestraff.

Populism är som bekant gränslöst och därför får vi, liksom kanadensarna, höra sådant som låter slagkraftigt och bra men i slutändan inte har någon eller liten effekt på grundproblemet, nämligen den illegala narkotikaekonomins enorma förtjänster!

I en kommentar till tidningen säger kriminologen Simon Fraser att panikslagna politiker inte agerar utifrån medborgarnas bästa, utan istället bryr sig mest om hur många röster de får i nästa val.

Ett smart citat från Fraser:

“It’s widely recognized now that prohibition of any kind of widely sought after and widely used prohibited substance is just simply a cause of crime,”

Länk:

Bad month in Surrey: 31 days, 8 shootings, 4 gun fatalities

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.