Nyheter

DK: Haschförsöket konkretiseras…

Köpenhamns socialdemokrater ger inte upp strävandena att sälja legalt hasch i den danska huvudstaden. Nu har det framkommit mera konkreta förslag hur kommersen ska gå till.

Överborgmästaren i Köpenhamn, Frank Jensen, anser ju som bekant att hasch ska säljas i huvudstaden och uppenbarligen anses dess apotek vara speciellt lämpliga för ändamålet.
Det här experimentet skulle enligt juridisk expertis utmana internationella konventioner.

-Haschet som säljs ska vara inköpt från lagliga producenter, säger Jensen till P4 Köpenhamn. Dessa producenter säljer cannabis för medicinskt bruk i nuläget.

Enligt Kim Møller, drogforskare vid universitetet på Ålborg, skulle en legalisering av hasch i Köpenhamn sakna motstycke i europeisk droghistoria och bryta mot internationella konventioner.

-I samma stund som det blir tal om laglig cannabishandel som bedrivs av kommunen, så rör vi oss på en ny juridisk spelplan, säger Møller till P4 Köpenhamn.

Länkar:

Han vill sälja hasch på danska apotek

Unikt förslag gällande hasch på apotek alltmer konkret

Snart på danska apotek – hasch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.