Nyheter

Endocannabinoider styr människor och samhället

Om hippies styrde västvärlden så skulle nog frågan om sann global inkomstfördelning ha högre prioritet. När cannabis ska smutskastas så hamnar den spirituella biten alltid i skottlinjen. Brukarna upplever att cannabis främjar tankar om filosofi och altruism medan puritaner avfärdar det som flum.

Dr. Bob Melamede har en teori om hur endocannabinoider styr samhället. Teorin kallas FLP/BLP och går ut på att det finns många konservativa människor som vill bevara och se bakåt (BLP = backward looking people). Andra är mer öppensinnade och framåtblickande (FLP = forwad looking people).

 

 

Det är alltså inte bara en sociokulturell fråga vilken politisk kategori personer väljer att verka inom, det kanske även handlar om hur endocannabinoider styr deras beteende.

Frågan är då hur man kan avgöra om någon är konservativ eller hippie, förutom på klädvalet alltså. Det ni ska titta efter är om vederbörande lutar bakåt eller framåt. Enligt färsk forskning från England så rör vi på oss fysiskt i samband med mentala tidsresor.

Testpersoner som får titta på historiska bilder lutar kroppen lite bakåt medan dem som tittar på futuristiska bilder lutar framåt.

Dr. Bob Melamede leder forskningsföretaget Cannabis Science Inc samtidigt som han undervisar i medicinsk marijuana och cannabinoider vid Colorados universitet. Han anser att cannabinoider reglerar det mesta i våra kroppar och att brist på dessa ämnen kan vara anledningen till att vi blir sjuka.

Enligt Dr. Melamede är hampafröolja en livsförlängare eftersom essentiella fetter är byggstenar för endocannabinoider (kroppsegna).

Länkar:

Moving Through Time: Thinking of the Past or Future Causes Us to Sway Backward or Forward

Cannabis Science Inc

Dr Bob Melamede homepage

Kända cannabisprofiler startar företag för att ta fram mediciner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.