Nyheter

Expressen kritiserar batongliberalerna och drogtester av barn

Moderaten och justitieministern Beatrice Ask tillsammans med Johan Pehrson från Folkpartiet fascisterna skiter högaktningsfullt i rättssäkerheten när barn ska dras med i kampen mot droger.

Att debattera det här med någon som inte är insatt kan vara krångligt. Att drogtesta barn verkar nog som en bra och samhällsekonomiskt god idé för de flesta, innan en mer ingående analys gjorts.

 

 

Vad som måste framhållas, är den rättsosäkerhet som uppstår i och med att polisen får ännu mer makt. Enligt lärda granskare kan inte polisen förvalta det här ansvaret utan att göra sig skyldig till maktmissbruk. Lagrådet har uttryckt en oro för detta och likaså juridiska experter vid Lunds Universitet.

Dessutom så finns det mycket goda skäl till att barn inte ska kunna behandlas och bestraffas som myndiga inför lagen. Barn kan inte försvara sig på samma sätt som en vuxen och riskerar därför att bli överkörda av lagens väktare.

En utmärkt ledare skriven av Eric Erfors på Expressen funderar vidare på riskerna med borgarnas drogfantasier:

Eric Erfors: Kisstvånget borde stoppas

Länkar:

Drogtester av minderåriga, elever och i förlängningen alla

Beatrice Ask är en fascist

Drogtester av unga fel väg /Karin Blomgren (Rädda barnens expert inom barns rätt till trygghet och skydd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.