Marocko
Nyheter

Legalisering i nordafrika?

Marocko går som många länder i resten av världen i pragmatiska tankegångar. Politiker inom regeringen såväl som oppositionen ser positivt på cannabislegalisering och sannolikheten att partierna ska agera inom en nära framtid är stor.

Med sin öppna cannabiskultur och sitt utbreda haschrökande är det konstigt att Marocko fortfarande lyder under EUs och FNs pipa och kriminaliserar cannabis. Uppskattningsvis ligger intäkterna av cannabis i landet på omkring 10% av landets totala ekonomi och av detta ser staten inte en krona.

Nationella styrkor går ibland hårt åt odlarna, som sägs vara uppåt 800,000 personer, och FN uppmuntrar dessa att i stället odla mandlar och oliver. Med tanke på att ett kilo oliver eller mandlar kostar uppåt ett par hundra kronor medan ett kilo hasch kan gå för uppåt 25 tusen kronor är satsningarna fruktlösa.
Därför vill nu fler och fler politiker och aktivister alltså hitta andra lösningar för småodlarna och i stället rikta om sin energi mot langarna.

Rifbergen är en region i landet där en stor del av cannabisproduktionen äger rum. Utöver det är det en region med stora ekonomiska och sociala problem och cannabisekonomin är nästintill det enda de har.

“We are not giving up the cannabis trade. That’s the only thing that works here”, säger en cannabisodlare från regionen.

Länkar:

The green shoots of recovery? Morocco considers the legalisation of marijuana cultivation

Vi tvingar fram legalisering av alkohol i Marocko

Hasch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.