Nyheter

FN-mötet i Wien: en återblick

Knappt en månad sedan genomfördes mötet i Wien där det bestämdes att kriget mot narkotikan ska fortsätta. Detta trots att mål som sattes på ett liknande möte tio år tidigare ej uppnåtts enligt statistik framtagen av EU-kommissionen.

Hungarian Civil Liberties Union (HCLU) har producerat en kortfilm som enkelt förklara vad som hände i Wien:

 

 

Politiker som vurmar för knarkkriget drev alltså igenom tio år till av krig mot brukare, missbrukare och socialt utslagna. Sverige är drivande i dessa frågor och en aktiv förespråkare av hårda nypor och förbud. Det är dags att förändra svensk narkotikapolitik. En förändring som måste komma från dig och mig.

Vår folkhälsominister Maria Larsson (kd) var närvarande vid mötet i Wien och är den som du bör kontakta för att klaga på hur vår narkotikapolitik bedrivs. Var trevlig och saklig! Ta upp skadelindring och påpeka att narkotikaproblemet inte kan lösas av rättsväsendet. Istället för hot och straff behövs det en vård som behandlar missbrukare med respekt!

Kommentera gärna här om du får svar från folkhälsominister.

Länkar:

FN-möte i Wien om den globala narkotikapolitiken 2009-2019

FN-mötet i Wien: Kriget mot illegala droger fortsätter till 2019

FN:s krig mot knark

Harm reduction är rätta vägen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.