Nyheter

Forskare håller inte med Gordon Brown

I förra veckan så verkställdes uppgraderingen av cannabis i England på den juridiska skalan. År 2004 så ändrades graderingen på cannabis från B- till en C-drog av Tony Blairs regering. Nu har alltså Gordon Brown bytt bokstav igen till B vilket i teorin innebär hårdare maxstraff och högre böter. Det hela försvarades med att dagens cannabisprodukter är så mycket starkare och att fler ungdomar söker hjälp hos psykatrin efter att ha provat cannabis.

Ofta har Browns regering felaktigt använt sig av benämningen Skunk när de talar om många olika sorter av växten, något som säkert fungerar bra i syfte att svartmåla drogen. Skunk kan väl inte vara bra?

 

 

Återgraderingen till B gjordes trots att regeringens speciella vetenskapråd Advisory Council on the Misuse of Drugs (ACMD) bedömde att C var passande för cannabis. BBC skriver intressant om vad rådets ordförande professor David Nutt har att säga:

Risken för mental ohälsa pga av cannabisrökning är inte värre än vid alkoholberusning.

Vi har skrivit tre rapporter och läst all publicerad forskning inom ämnet de senaste trettio åren. Vi tror inte att riskerna ökar.

När vi granskar bevisen så har vi sett en stor ökning i cannabiskonsumtion men en minskning i fall av schizofreni.

Alkohol är troligen mer beroendeframkallande än cannabis.

Länkar:

BBC: Cannabis health risk ’not rising’

Tidigare artiklar från Cannabis.se:
Gordon Brown kritiseras i debattprogrammet Question Time

Skunken är varken äkta eller dödlig

England – Gordon Browns narkotikapolitik struntar i vetenskapen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.