Nyheter

Förtroendet för polisen är svartfläckat

En polischef som våldtar prostituerade och arbetar som hallick samtidigt som han försvarar kvinnors rättigheter. Narkotikapoliser som i praktiken kan äga en oskyldig människa och en mutad IT-polis som arbetar för både Hollywood och polisen.

Det är väl knappast en underdrift att säga att Sveriges befolkning för närvarande får sin eventuella tilltro till polisväsendet naggat i kanten..? Eller kanske det snarare handlar om att det når ett lågvattenmärke just nu..?

Poliser är inte kungens pojkar eller semigudar som kan belönas med ett juridiskt carte blanche. Det går inte att lita på polisen och det vet vi oavsett vad internutredningar eller friande domar av poliser visar. Ändå är systemet utformat på ett sådant sätt,  att felaktigt handlade av poliser mycket sällan bestraffas.
Kårandan finns där!

 

 

All interaktion poliser genomför med medborgare bör dokumenteras med film- eller ljudinspelning. Jag menar kontrollerad och automatisk utrustning som poliser måste bära. Övervakare måste tåla att bli övervakade! Det finns ingen risk för polisen i och med ett sådant skydd för medborgare.

Den enda nackdelen är väl att polisen inte längre skulle kunna böja sanningen och cementera sin egen version som ”verkligheten”.

Piratpartiet borde ta fram ett reformförslag som värnar medborgares rättigheter vid polisingripanden.

Länkar:

Civilpolis angrep och hotade fotograf i Stockholms T-bana

Polisförtryck av medborgare är möjligt pga narkotikalagstiftningen

För många rötägg inom Polisen

Polisbrutalitet och knarkhat

Polisstaten Sverige?

Polisen i södra Stockholm missbrukar missbrukare

Polisen vinner snart över den organiserade brottsligheten

Visa snoppen för ringa narkotikabrott

P3 Dokumentär om Docklands, moralpanik och kulturpolisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.