Nyheter

Hälsokommission vill avkriminalisera cannabis i Schweiz

I 2019 års Cannabis Update föreslår den schweiziska kommissionen Swiss National Commission for Addiction Issues att droglagarna i landet ska ändras.
Detta för att  avkriminalisera cannabisanvändning och att reglera marknaden för substansen.

I sin uppdatering slår kommissionen fast att nuvarande lagstiftning har misslyckats med att minska antalet cannabiskonsumenter.

Cannabissituationen i landet är långt ifrån enhetlig. Vissa kantoner (ung. landskap) har betydligt strängare tillämpning av gällande lagar än andra.

Enligt regeringens beräkningar så ska cirka 200 000 individer vara regelbundna cannabisanvändare. 1% av befolkningen uppger sig använda cannabis minst 20 dagar i månaden.

Kommissionens rapport är grundad på de senaste vetenskapliga rönen om vilken inverkan THC (tetrahydrocannabinol) har på hälsan. Dess slutsats blir att avkriminalisering av cannabisanvändning och en marknadsreglering är svaret på frågan hur man ska skydda hälsan hos den schweiziska befolkningen. I synnerhet landets ungdomar.

Källa:

Top Swiss health commission call for ’legalisation’ of cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.