ActNow förvånar med ovanligt objektiv nyhet
Nyheter

Hassela får svidande kritik av länsstyrelsen på Gotland

Hassela Gotland AB och deras behandlingshem har granskats för oegentligheter och inkompetens. En klient som placerats hos Hassela var missnöjd med sin behandling och då klagade hemkommunen hos länsstyrelsen på Gotland.

Utredningen har visat att det kan ha förekommit sexuella relationer mellan en annan klient och en ledare. Hassela slarvar dessutom med dokumentationen och minst en klient  ska ha utvecklat ett missbruk av droger pga vistelsen på ett av deras ungdomshem.

Är det verkligen möjligt?

 

 

Samhället betalar för den här pseudovetenskapliga, ineffektiva och nedvärderande behandlingen av problemungdomar. Vi betalar för 100% av klienterna oavsett resultat. Vad får vi för det? Under 10% som kanske inte använder illegala droger mer?

Hasselaprofiler ska delta i den nya serien Inlåst med premiär första oktober på TV4. Serien handlar om problemungdomar som frivilligt får känna på fängelselivet. Tanken är att det ska lära pojkarna en läxa. Seriens knarkologer är Lars Siggelin och Mats Barre, kungen och prinsen, över Hasselas koloni på Gotland.

Länk:

”Hassela har inte tillräcklig kunskap”

Hassela Gotland medverkar i tv-serien Inlåst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.