Nyheter

US: I Vermont går det undan!

I den amerikanska delstaten Vermont har man tydligen lite mer bråttom med att legalisera eget innehav av cannabis än i staten New York (se nedan).
I torsdags undertecknade Vermonts guvernör Peter Shumlin (dem) det dokument som tillåter Vermontbor som är minst 21 år att inneha upp till ett ounce (28 gram) cannabis utan att det resulterar i något annat än böter. Därmed blir Vermont den 17:e amerikanska delstaten som inför den här typen av reform, där små egna innehav avkriminaliseras.

”Sunt förnuft”
-Den här förändringen i lagen är bara sunt förnuft, sade Shumlin. Våra begränsade resurser ska fokuseras på att förhindra att missbruk av opiater och metamfetamin, istället för att vi ska slösa bort dem på att gripa människor med mycket små mängder marijuana.

Den nya lagen medger att fem gram hasch kan inräknas i de 28 grammen marijuana man tillåts inneha för personligt bruk.

Det var den 13 maj som den lagstiftande församlingen i Vermont röstade genom lagförslaget och Shumlin dröjde alltså inte alltför länge med att sätta sitt namn på papperet.

Vermonts nya cannabislagar börjar gälla den 1 juli 2013.

Länkar:

It’s Official: Vermont Becomes 17th State To End Criminal Sanctions For Marijuana Possession Offenses

Vermont Gov. Peter Shumlin Just Signed Marijuana Decriminalization Into Law

Vermont moves toward decriminalizing small amounts of marijuana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.