Nyheter

Italien: Cannabis i politiken

I EU-landet Italien håller cannabis på att ta plats i den politiska debatten. Nyligen lanserades ett förslag om att legalisera cannabis som bl a kommer från vice utrikesminister Benedetto Della Vedova.

Detta upprop med stöd från 60 politiker, de flesta inom regeringskoalitionen men även några från högern, baseras på pragmatiska tankar om att cannabiskommersen måste kontrolleras med hjälp av lagar och regler. Enligt Della Vedova ska det snart komma att bli fråga om ett formellt lagförslag som behandlas i landets parlament.

Turin röstar för legalisering

I den Italienska staden Turin röstade politiker i början av 2015 igenom ett förslag om legalisering av cannabis. Förslaget blir inte till lag eftersom det är på kommunal nivå men man har uppmanat landets parlament i Rom att beakta det. Det kommer dock att påverka Turins polis och deras arbete med cannabis och kan därför anses vara fråga om ytterligare avkriminalisering.
Italiensk media har rapporterat livligt om detta och att Turin nu är den första större staden i landet som vänder om och antar en mer modern inställning till cannabis. 

Marco Grimaldi från demokratiska socialistpartiet (SEL), politikern som föreslog omröstningen säger att det handlar om att ta ifrån kriminella organisationer den kontroll över handeln de har idag. Dessutom så är det fel att stigmatisera användarna genom bestraffning.

Länkar:

Marijuana Legalization In Italy: Motion To Legalize Cannabis Receives Bi-Partisan Support

​Italian city of Turin votes in favor of legalizing cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.