Nyheter

Kalifornien kanske legaliserar cannabis redan i år

Lokalpolitiker i Los Angeles har tagit fram ett regelverk för dispensärer som säljer medicinsk marijuana. Länge har knarkkrigare skrikit med hesa röster att det finns fler dispensärer av medicinsk marijuana i Los Angeles än Starbucks.

(om inte klippet startar pröva att klicka play igen eller ladda om fönstret)

Med de nya reglerna så kommer väldigt många verksamheter att tvingas stänga igen. Antalet cannabisapotek ska reduceras till 154 i LA-området från över 1000 som det finns idag.

 

 

Sedan 2007 har inte några nya fått tillåtelse att öppna men ändå har mängder av nya cannabisapotek slagit upp portarna för att sälja cannabis till patienter med rekommendation från läkare. Det är detta kryphål som nu stängs i och med införseln av ett regelverk som reglerar följande:

  • Endast dispensärer från före 2007 får vara kvar.
  • Skolor, parker och kyrkor är frizoner. Dispensärer måste vara placerade mer än 304 meter ifrån dessa byggnader och även andra dispensärer.
  • Måste stänga senast 20.00.
  • Ingen cannabiskonsumtion i lokalerna är tillåten.
  • Får inte vara grannar till bostäder.

Nu hittar Torgny på nya lögner om att man i Kalifornien faktiskt drar ner på det så kallade cannabismanglandet. Så låter en desperat knarkkrigare när hans kamp är på väg att ta slut.

Mina damer och herrar; Myndigheter i Kalifornien har länge dragit sig för att stifta lagar som hanterar dessa inrättningar därför att det i princip legaliserar försäljning. Legalt att använda cannabis som medicin blev det redan 1996 då medborgarna i Kalifornien röstade ja men rent tekniskt så är allt befattande med örten olagligt enligt federal lag som gäller i hela USA. Nu har Kalifornien stiftat lagar som strider mot federal lag och faktiskt även legaliserat cannabisapotek.

Cannabis en valfråga i november

I torsdags så lämnade aktivister in nästan 700 000 underskrifter till delstaten Kalifornien för att få till en omröstning i november om total legalisering av cannabis. Marknaden ska regleras ungefär som alkoholförsäljning med åldersgräns och licenser. Det krävdes endast 400 000 signaturer så därför är det mycket möjligt att vi i slutet på året får en stor anledning att fira.

Under 2009 så kom det flera opinionsundersökningar som visade att det inte bara i Kalifornien utan i hela landet finns majoritetsstöd för legalisering av cannabis:

Torgnys rädsla för de så kallade marijuanamanglarna leder till lögner om dispensärernas band till kriminalitet och osäkerheten kring inrättningarna. Det är bara struntprat för att underhålla hoi pollois bild av björnligantyper som säljer cannabis till knarkare med oärligt införskaffade ID:n för cannabispatienter.

Knarkkrigarnas svammel är skattefinansierad propaganda! Enligt Polisen i Denver (Colorado) så rånas stadens cannabisdispensärer inte lika ofta som banker och spritaffärer. Faktum är att cannabisförsäljarna rånas ungefär lika ofta som apotek.

Länkar:

News LA Council Passes Medi-Pot Ordinance

Police: Marijuana Dispensary Robbery Rate Lower Than Banks’

Pot Measure One Step Closer to California Ballot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.