Nyheter

Kalifornien: Odlingskollektiv vann mot polisen i rättegång

Kaliforniens högsta domstol avslog nyligen en överklagan från ett county och lokala polisen som försökte få rätt mot ett odlingskollektiv som odlat medicinsk marijuana. Det var 2005 som sheriffen i Butte county utan husrannsakan tvingade den ansvarige för odlingen att förstöra ett stort antal plantor därför att det är olagligt enligt federal lag.

 

 

Allt var dock i sin ordning enligt delstatslagen i Kalifornien och David Williams plus sex patienter hade alla tillstånd för medicinsk marijuana. Sheriffen hävdade att alla deltagare i kollektivet måste odla sin egen marijuana. Aktivistgruppen Americans For Safe Access stämde Butte county 2006 och året därpå så dömde en domstol till patienternas fördel.

Nu har alltså högsta domstolen vägrat att ta upp fallet och därmed så är det domen från 2007 som gäller. Detta är mycket viktigt eftersom det visar att delstatlig polis inte ska hänvisa till federal lag och att kollektiv odling visst är ok. Nu kan kollektivet dessutom söka ersättning av Butte county för skadan den lokala polisen orsakat.

Vi behöver något liknande i Sverige. En organisation med juridisk kunskap som kan försvara brukare av cannabismedicin.

Länk:

CA Supreme Court Lets Stand Landmark Medical Marijuana Cultivation Ruling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.