Nyheter

Kalifornien rockar omvärlden

I Kalifornien finns det mer än 200.000 personer som med rekommendation från läkare kan köpa medicinsk cannabis lagligt, åtminstone enligt den statliga lagen som Kaliforniens medborgare själva röstat fram. Som vi har skrivit om förut så vägrar Vita huset (federala regeringen) och narkotikapolisen DEA att erkänna medborgarnas vilja om acceptans av cannabis. Senaste åren har DEA enträget utfört razzior och angrepp mot de butiker som kallas marijuana dispensärer.

 

Framtiden ser dock ljus ut, aktiv pro-lobbying ifrån aktivistorganisationer och en ev vinst för Obama kan komma att ändra synen på cannabis i USA och hela världen. Missa inte artikeln DR. KUSH i The New Yorker av David Samuels, en lång och intressant artikel om Kalifornien och medicinsk marijuana. Det finns även en podcast med kommentarer från David Samuels.

[tags]Cannabis, medicinsk marijuana, kalifornien, USA, obama[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.