Nyheter

Kaliforniska MedCan-jobbare i facket!

Cassie Leone är en av de fackligt anslutna marijuanaarbetarna i Oakland

Närmare hundratalet jobbare inom Oaklands marijuanaindustri tog ytterligare ett steg mot att inlemma cannabisindustrin i samhällsstrukturen, när de röstade för att bli anslutna till facket. Det är också fösta gången någonsin som en facklig anslutning används i syfte att bygga folkligt stöd för en kommande industri.

”Jag ser det som ett historiskt steg i riktning mot cannabisförbudets slut” sa Richard Lee, grundare och President på Oaksterdam University och den som varit drivande för att  Tax Cannabis 2010- initiativet kommit igång.

 

Tax Cannabis 2010-initiativet skulle bl a tillåta myndiga (21 år) kalifornier att inneha, odla och transportera marijuana för personligt bruk och låta städerna och kommunerna själva besluta om  huruvida man vill reglera och beskatta komersiell produktion och försäljning av marijuana.

 

Länk:

Oakland medical marijuana workers vote to unionize

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.