Nyheter

Kanske har unga lite rätt?

Den fullständigt orealistiska kampen mot droger resulterar i desperata och kontraproduktiva åtgärder som än mer riskerar att urholka förtroendet för folkhälsoinformationen från myndigheter och organisationer.

Från UNT kommer det något i Sverige så ovanligt som en saklig och realistisk text om illegala droger och människors mentalitet. Den handlar både om attitydförändring bland unga som i större utsträckning konsumerar cannabis, trots förbud och stigma, och om fullständigt nitiska knarkkrigare som saknar självkritik.
Det är liksom där skon klämmer, de som tycker att knark är bajs och viger sina liv åt att bekämpa det måste visa respekt för oss som inte håller med, och vill röka en joint när det känns rätt.

Det ältas i media om hur unga anser att cannabis är ofarligt, att unga hjärntvättas på det hemska nätet och att unga inte vet bättre, än vilka då kan man fråga sig? Det är självklart att när informationen från myndigheter och förenade knarkkrigarna inte går att lita på, ja då söker man upp kunskapen själv på nätet.

Om det inte är aceton som ska bort från butikshyllorna för att VISSA använder det till att göra hasch eller rökmixar med syntetiska cannabinoider, ja det heter inte nätdroger, så är det fascistoid polis som vill förbjuda rullpapper och andra röktillbehör. Alltså tror snuten helt ärligt att folk kommer röka mindre cannabis om tobaken på hörnet förbjuds sälja OCB?

Låt mig berätta att detta kontraband säljs på nätet och i andra länder. Eller tänker sig kanske polisen att vi även ska kriminalisera dessa tillbehör? Är det inte redan så att knarktillbehör leder till knarkarbehandling med påtvingat test av kroppsvätskor? 

Förresten tänk om langare skulle ha paketpriser på knatch och rullpapper. Passar du på nu så…

Länkar:

Fler testar cannabis (UNT)

Aceton försvinner från hyllorna

Godisbutiker underlättar cannabis-rökning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.