Nyheter

Kina: visionen om 1.3 miljoner hektar hampa

I början av året så besökte president Hu Jintao Kinas första hampakvarn. I Peking bedrivs det framstående forskning vid China Hemp Research Centre. Generaldirektören Zhang Jianchun har en vision om att det i framtiden ska odlas hampa på 1.3 miljoner (ca 10 miljoner ton plantor) hektar i Kina. Trots en barsk narkotikapolitik är Kina redan idag världens främsta hampanation med runt 20 000 hektar hampaodlingar.

 

 

Vid Hemp Research Centre har forskare tagit fram processer för att bearbeta hampa och tvätta bort ämnet lignin som finns i barken och gör fibrerna mycket hårda. Denna process som på engelska kallas cottonization innebär att hampafibrerna blir mycket fina och kan användas i samma maskiner som tillverkar bommullstextilier.

Det är endast en tidsfråga innan USA måste följa efter resten av världen och tillåta industriell hampaodling. När odling och produktion befrias från det vidriga stigma som finns nu så kommer hampa med sina många användningsområden att återigen bli en global handelsvara.

Hemp’s future in Chinese fabrics

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.