Nyheter

Knarkkriget- Rasism och klassfråga

I USA utgör rättsväsendet ett rasistiskt monster, som i kampen mot droger sliter sönder familjer i den afroamerikanska och latinamerikanska underklassen. När det gäller brott och straff så är befinner sig afroamerikaner i dagens amerikanska samhälle i en situation som är t o m värre än den var på slaveriets tid.
Detta enligt Michelle Alexander som är författare av boken The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness.

 

 

I Sverige är det norm att ställa orimliga krav på narkomaner som självmant söker vård och beroendepersoner omyndigförklaras med hänvisning till gällande lagstiftning.

Att inte erbjuda värdig vård av beroendeproblematik, oavsett drog, är diskriminering. Vi gör härhemma samma sak som i USA. Droger och framför allt användarna måste avstigmatiseras. Att se ned på brukare eller missbrukare gör ingen nytta. Att omyndigförklara människor med genuint missbruk är diskriminering och dessutom så försämrar det behandlingen. En attitydförändring är nödvändig, om önskade resultat någonsin ska kunna uppnås!

Kampen mot droger är kontraproduktiv!

Länkar:

The New Jim Crow: How the War on Drugs Gave Birth to a Permanent American Undercaste

Hemlösa diskrimineras och kränks i system uppbyggda för att hjälpa

Negativt laddade ord gör behandling av beroendesjukdomar svårare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.