Nyheter

Kokain är nya inkörsporten

Helt plötsligt så är det en ny illegal drog som är cool och något nybörjare prövar på. Aftonbladet är som vanligt mest politisk korrekt när det gäller kampen mot droger. Idag kör tidningen en artikel om att kokainpriserna stadigt sjunker trots att beslagen ökar.

En viss Dick Henry på Tullverket uttalar sig om hur chanslösa tullarna är mot listiga ligor som smugglar kokain på alla möjliga sätt:

Mellan 1995 och 2005 ökade åtalen som rör kokain med 1 000 procent. Och 2006 gjorde tullen två rekordbeslag i Göteborg. Sammanlagt hittades 1,3 ton kokain lastade i båtar.

 

Talesmannen från Tullverket visar också på sin totala oförståelse med uttalandet:

 

Om inflödet av drogen ska stoppas räcker det inte med att vänta vid gränserna på att det ska dyka upp. Det gäller att slå till mot källan, tror Dick Henry.

– För att knäcka de här organisationerna krävs det samarbete mellan myndigheter i olika länder. Vi har inlett en del samarbeten med myndigheter i Sydamerika, om några år vet vi om det bär frukt.

Tänker han på Plan Colombia eller alla mord i Mexikos knarkkrig? Var i helsike är följdfrågan till denna skitsnackande tullare? I Danmark eller USA så hade journalisten frågat om varför det är så svårt att bekämpa drogkartellerna i Latinamerika. Men i det ”narkotikafria” Sverige är det något en knarkkrigare bara kan slänga ur sig utan att ifrågasättas.

Ibland känns det som att svenskar inte tror att korruption existerar. Kan ligorna i Latinamerika bygga ubåtar som klarar längre havsresor kan de även köpa Dick Henrys kollegor.

Länk:

Kokain ökar explosions-artat i Sverige

We’re Blowing It

How America lost the war on drugs

Update on CIA drug plane owned by “Donna Blue Aircraft, Inc”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.