Jesus cannabis
Nyheter

Kristendom och cannabis

Cannabis användes som sakrament i spirituellt och religiöst syfte tusentals år innan Jesus. Asien influerade mellanöstern på många sätt. Så frågan är vad cannabisväxten har spelat för roll i den kristna religionen.

Författaren Chris Bennet anser att cannabis är livets träd och att det i bibeln finns flera referenser till den helande plantan. Om man för en stund försöker se vetenskapligt på det som Jesus blev känd för kanske helande cannabisolja skulle kunna vara förklaringen. Att cannabis kanske motverkar cancer är ju något vi i västvärlden ”upptäcker” idag.

För att förstå dessa referenser måste man förbise språkliga misstag som gjorts när bibeln översatts till europeiska språk samt genomskåda kyrkans censur av folktro från tiden före kristendomens heliga texter.

Del 2

Det är så ironiskt att kyrkan och kristna som idag är ledande i kampen mot droger kanske har cannabisväxten att tacka för sin tro.

Förekommer det redan eller går det att få undantag för narkotiska preparat för religiösa syften i Sverige?

Våga tro!

Länk:

Jesus healed using cannabis, study shows

Jesus of Cannabis

Cannabis in the Old Testament

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.