Nyheter

Kultiration

Jag har flera gånger stött på åsikten om att det inte finns bra svensk reggae. Visst finns det en risk att halvbra band och artister hamnar lite för nära Christer Sjögren och Vikingarna i soundet. Men ack vad bra toner det strömmar ut från det svenska skivbolaget I-ration Records. Ett band på bolagets label är Kultiration och dem spelar reggaemusik med både svensk och engelsk sång.

 

I låtarna finns det inslag av folkmusik, jazz och en nypa progg. Själva säger dem sig spela organisk folkreggae. Live så är Kultiration en hel orkester och är dragspel din grej så varsågod. Deras filosofiska texter handlar en hel del om samhället och livet med lagom mycket politiska budskap.

 

Kolla in dessa livespelningar i högkvalitet:

Ur Jord (Album: Om Gaia)

Melomel (Album: Grogrund)

Är du en av alla de miljontals svenskar med ett dåligt fildelarsamvete så kan du åtgärda det genom att köpa ett eller flera mp3-album av Kulitration.

Läs mer på bandets hemsida: www.kultiration.com

[tags]i-ration, raggae, mp3, kultiration, folkmusik, dragspel[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.