Nyheter

Legaliseringen fortsätter i USA!

Legaliseringen fortsätter i USA!
I USA fortsätter legaliseringen med stormsteg. Förra veckan gick ett förslag om legalisering av medicinsk marijuana igenom i Connecticut. Nu är det endast en signatur från Guvernören som saknas för att ytterligare en stat skall godkänna att sjuka människor får nyttja cannabis mot sitt lidande.

New York verkar vara på väg att legalisera snart och New Jersey är inte långt efter Connecticut med två lagförslag på bordet som stöds av både republikaner och demokrater. Idag är det lagligt med medicinsk cannabis i över 12 stater och många har lagförslag på bordet för legaliseringar på lokal nivå. Den federala regeringen har dock inte återupptagit sitt cannabisprogram, som var ett lyckat projekt som genomfördes fram till Bush Senior lade ner det i sitt ärvda ”War on drugs”. Idag finns det fortfarande några enstaka patienter som har fri cannabis livet ut på federal nivå för att lindra smärta och lidande.

Allierade
USA anses som Sverige närmaste allierade i kampen mot cannabis och narkotika generellt världen över. Vi har ett starkt samarbete i FN kring dessa frågor, samt är båda de två största statliga bidragsgivarna till det FN-organ som bekämpar narkotika. Sverige är på första plats över bidragsgivarna, med USA som god tvåa. Detta skedde samma år som organet skrev en hyllande rapport till svensk narkotikapolitiks ära. En rapport som inte stöds av WHO och andra FN-organ.

Men på en punkt skiljer sig även dessa konstigt allierade. USA börjar allt mer ser på cannabis ur ett vetenskapligt och faktabaserat sätt igen. Man kan inte undgå alla positiva effekter som cannabis ger svårt sjuka patienter. I Sverige vägrar man stenhårt att göra detta dock, baserat på gamla mytiska föreställningar och uppförstorade skräckbilder.

Det är dags för Sverige att legalisera medicinskt bruk av cannabis, för att lindra lidande och visa på en human politik som länge saknats. Vi ska inte sätta dem i fängelse, som sker idag. Det är en skam för ett land att fängsla människor som medicinerar sig utan fungerande alternativ.

Återskapa svensk heder, legalisera cannabis i medicinskt syfte!

[tags]marijuana, cannabis, USA, medicin, hasch[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.