Mark Emery, prison sentence
Nyheter

Marc Emery fick fem år!

[/caption]

(Utförlig uppdatering. från CNN bland länkarna)

Igår, fredagen den 10 september 2010, dömdes den 52-årige cannabisaktivisten Marc Emery till fem års fängelse. Det låg helt i linje med vad Marc hade gått med på i maj i år, då han gjorde en deal med amerikanska åklagare i samband med att han erkände sig skyldig till det han anklagades för.
Mark är BC Marijuana party’s ledare och har vid tidigare tillfällen liknat sig vid en cannabis-legaliserings-martyr. I och med den här fängelsedomen kan man säga att han verkligen blivit det.
Domaren i målet, Ricardo Martinez, rekommenderade dock att s
traffet skulle avtjänas i Marcs hemland Kanada.

Sålde cannabisfrön online
Den här historien började med att Marc för första gången arresterades 2005 av amerikanska poliser från Drug Enforcement, som anklagade honom för att sälja cannabisfrön online och via postorder.

Maximalt säkerhetsfängelse
Sedan han frivilligt överlämnade sig till myndigheterna för att utlämnas till USA i maj, har Marc Emery hållits inspärrad på ett maximalt säkerhetsfängelse.
Efter det att hans anhängare sände en podcast av ett videomeddelande som spelades in i fängelset, flyttades han till isoleringen. Enligt hans fru Jodie , har han emellertid sedan dess vistats ute bland de övriga fångarna.

”Fruktansvärt lång tid”
I ett skrivet uttalande till den amerikanske federale domaren Ricardo Martinez, medgav Marc Emery att han trotsat amerikansk lag på ett arrogant sätt och att han i dagsläget ångrar detta.
Han tillägger emellertid också att han anser fem år vara en fruktansvärt lång tid, med tanke på vad han gjort sig skyldig till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.