Nyheter

Medicinsk marijuana har vunnit i USA

Hampans vänner får ofta stå ut med mycket skitsnack och osakliga argument. Därför är det ganska härligt att gotta sig åt den senaste milstolpen i cannabispolitiken. I USA har 13 delstater legaliserat medicinskt bruk av cannabis. Även odling och försäljning av medicinsk cannabis har på olika sätt legaliserats i dessa stater.

Den förra presidentens administration höll inte med folket och därför har narkotikapolisen DEA gått på offensiven mot dessa affärsrörelser med razzior och gripande av patienter som följd. Argumentet var att medicinsk marijuana inte är lagligt på federal (hela landet) nivå och att det inte finns vetenskapligt stöd för de medicinska egenskaperna hos cannabisväxten.

 

 

Det var då men nu är det en ny president i Amerikat. Barack Obama sade redan innan han valdes till president att federal narkotikapolis inte ska slösa resurser på att terrorisera cannabisapotek som trots allt är legala enligt delstatslagar. I början på året har Obamas justitieminister Eric Holder vid flera tillfällen indikerat att DEA:s policy är på väg att förändras. I veckan sa Holder att narkotikapolisen INTE ska bry sig om dessa affärsrörelser om de följer delstatslagar.

USAs justitieminister: Ny syn på medicinsk marijuana

Obamas justitieminister accepterar medicinsk marijuana

Vita huset kritiserar narkotikapolisens kamp mot cannabis

Barack Obama

Nu när DEA inte längre får attackera cannabisapotek och odlingskollektiv som följer delstatlagar är det alltså samma sak som att medicinsk marijuana har vunnit i USA. Fler stater är på gång med liknande lagar och några som tippas att komma härnäst är New York, New Jersey och Arizona.

Socialdemokraterna i Köpenhamn vill göra något liknande och när USA gör så här är det minst sagt bra timing för danskarna. Undrar varför svensk media är så tyst när det gäller utvecklingen i USA? ; )

Länkar:
Administration’s New Policy on Medical Marijuana Is The Right One

U.S. won’t prosecute medical pot sales

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.