Nyheter

Medicinsk Marijuana ökar inte användning bland unga

I dag är medicinsk bruk av cannabis lagligt i nära hälften av USAs delstater. Nu har forskare vid University of New York, med hjälp av 24 års statistik, visat att införandet av lagar som tillåter detta INTE har ökat konsumtionen bland unga.

Knarkkrigare älskar att hata det medicinska bruket och säger ofta att det är en dörröppnare för cannabiskultur som kommer att öka konsumtionen.

Detta är alltså antaganden och inget annat! Den kristna pingstvännen Fred Nyberg, professor i biologisk beroendeforskning vid Uppsala universitet, attackerade nyligen denna intressegrupp i svensk media. Även om han påstår något annat så gjordes det med en lögnaktig retorik och vad vi får anta, motiverat av moral snarare än vetenskapen som han borde företräda.

Länkar:

Medical marijuana laws and adolescent marijuana use in the USA from 1991 to 2014: results from annual, repeated cross-sectional surveys

Legalizing medical marijuana does not increase use among adolescents

Replik till Fred Nyberg om medicinsk cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.