Nyheter

Obama: Ingen brukarjakt i WA och CO

Äntligen har president Obama lämnat besked i frågan hur hans administration ska agera mot delstaterna Washington och Colorado, som ju legaliserat rekreationellt bruk av cannabis genom en folkomröstning. De federala myndigheterna ska se mellan fingrarna och låter invånarna i dessa delstater inneha upp till 28 gram cannabis per person för personligt bruk. Man måste dock ha uppnått 21 års ålder för att konsumera laglig cannabis.

I en intervju med Barbara Walters från TV-bolaget ABC sa Obama igår att eftersom väljarna i Washington och Colorado har sagt sitt i den här frågan och att de federala myndigheterna är överbelastade med brottsutredningar, så är det ingalunda en hög prioritet att jaga vanliga cannabisbrukare och hemmaodlare.

”Större fiskar att fånga”

-Vi har betydligt större fiskar att fånga, yttrande han under samtalet med Walters. Det kan möjligen tolkas som ett  olycksbådande uttalande för större marijuanaproducenter, kanske även odlare av medicinsk marijuana..?

Droglagar kolliderar

Presidenten har gett statsåklagaren Eric Holden och Justitiedepartementet i uppdrag att se över de svårigheter som uppstår när federala och delstatliga droglagar kolliderar, som i det här fallet. Federalt sett är ju cannabis fortfarande en olaglig drog.

Länkar:

Marijuanabruk tillåts i delstater

Obama: Pot Users In Washington And Colorado Not A ’Top Priority’

Obama Finally Responds to Legal Pot in Colorado and Washington: Feds Won’t Go After Users; No Word on Suppliers

Cannabis Consumers Safe From The Obama Administration, But Providers?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.