Juri Fedotov, FN, UNODC
Nyheter

Och vad gör Juri…

…Fedotov på sin nya post som högsta hönset för FN-organet UNODC (UN Office of Drugs and Crime), månntro..?
Många farhågor omgärdar Fedotovs tillträde på UNODC-tronen

Många farhågor omgärdar Fedotovs tillträde på UNODC-tronen

Legaliseringsförespråkarna ä märkbart irriterade. Av, för dom, naturliga skäl vill de ju inte ha någon som inte lyssnar till deras pip(a).” skriver Admin2 skadeglatt på ActNows* hemsida. Men frågan är ju egentligen efter vems pipa Juri Fedotov kommer att dansa när han nu lämnar sin post som Rysslands ambassadör i Storbritannien för att istället bestiga tronen som UNODC-tsar? (Han efterträder Antonio Maria Costa på posten i Wien, där UNODC:s huvudkontor ligger)

 

 

”A giant leap backwards…” suckar man på Transformbloggen, och även Svenska Brukarföreningen uttrycker viss oro. När jag tar del av argumentationen, förstår jag synpunkten. Ryssland är inte direkt välbekant för sin humanism och effektivitet i drogbehandlingshänseende, precis…

Ryska myndigheter har råkat ut för mördande internationell kritik för sin politik när det gäller att behandla drogberoende. ”Behandlingen” består nästan uteslutande i att utsätta de beroende för abstinens. Terapier för opiatersättning (metadon, Subutex etc..) som är en vanligt förekommande åtgärd i större delen av världen, är ett i det närmaste okänt fenomen i Ryssland, där den typen av behandling är illegal och resulterar i fängelsestraff om den upptäcks!
Enligt Transform-bloggen har vissa ryska läkare som förespråkat metadonterapi i skadelindrande program, blivit trakasserade för dessa sina insatser i humanismens tjänst!

Ja, som sagt, det finns en hel del farhågor kring den här utnämningen. Men det vore ju synd att måla fan på väggen innan man sett hur f d kamrat Fedotov agerar på sin nya post, eller hur..? Vi kan ju börja med att kolla upp hans respons på konferensen som den här pressreleasen från det egna kontoret handlar om..? 😀

Och avslutningsvis kör vi den här rullen, som kanske de ryska myndigheterna m fl skulle titta lite närmare på:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PvLosxw4XBs]

Länkar:

Secretary-General Appoints Yuri Fedotov of Russian Federation Executive Director
of United Nations Office on Drugs and Crime

A giant leap backwards as Ban Ki Moon appoints career Russian diplomat as new head of UNODC

Ingen ville ha en rysk drogtsar vid FN – till ingen nytta

A Humane and Effective Approach to Drug Dependence:

Yuri Fedotov

* http://actnow.nu/artiklar/1-nyheter/3414-ny-chef-utsedd-foer-unodc

(Tack för tipset, squall och tack för uppbackningen, Alex! 😉 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.