Nyheter

Polisbeslag av hampafält i Skåne är slöseri med skattepengar

I tisdags så beslagtog skånepolisen omkring 15000 cannabis- eller hampaplantor om man så vill. Det var i ett skogsparti mellan Sjöbo och Veberöd som polisen lekte trädgårdsskötsel i många timmar. Polisen fick tom kalla in ett företag som hjälpte till med rensning och bortforslingen av växtmaterialet.

Nu har markägaren som fortfarande är misstänkt för grovt narkotikabrott fått komma till tals i media. Hampan har såtts med lagligt utsäde dock utan tillstånd och anledningen sägs vara som föda och gömsle för vilda djur. I dagens DN går det att läsa om händelsen och en polisman vid Lundapolisen säger att inget tyder på att markägaren odlat cannabisen för att använda den som narkotika.

I Swecans nyhetssektion så fann vi intressanta länkar till bilder och en film från polisens hampaskörd. Vad vi ser är vildvuxna plantor där hannar ej har rensats bort. Då honplantorna befruktats så minskas också potensen avsevärt.

Pga polisiär och politisk hampapanik så slösas skattebetalares pengar på krattande poliser i den skånska myllan. Hampa finns tom naturligt i den svenska faunan. Behöver vi lagar för att motverka även det?

Länkar:

Photo.nu: bilder & film

Markägare säger att han odlat hampa

Odlade cannabis till djuren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.