Nyheter

Poliserna i Jesper Nilsson-fallet åtalade

I Stockholms tunnelbana utsattes Jesper Nilsson för ett polisövergrepp som delvis möjliggjordes av vår orealistiskt hårda narkotikalagstiftning. Nu åtalas poliserna som i början av året hotade Jesper med drogprov.

Ett återskapat filmklipp från hans mobilkamera som spelade in händelsen används som bevis. En fällande dom mot poliserna kan leda till att de får sparken.

Tänk om det inte handlar om några få rötägg, utan att polisens beteende i det här fallet är mera en regel än ett undantag!?
Det här är en form av systematisk polisarbete som inte är förenligt med en fri demokrati. Statistikfixande polischefer med fascistoida strategier är de som egentligen borde stå till svars för det inträffade.

 

 

Jesper Nilssons ifrågasättande av tvivelaktiga polismetoder ledde till att han hotades av polisen. Tänk på alla de fall där offren inte lyckas dokumentera mobbare i uniform!

Det är direkt farligt med poliser som kan göra nästan vad de vill med oss och har den narkotikafria visionen som förevändning.

Länkar:

Hela åtalet på Jesper Nilssons blogg

Poliser åtalade för övergrepp (DN)

Poliser åtalade för övergrepp (SVD)

Twitterflöde om s.k. Gate gate

Polisbrutalitet och knarkhat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.