Nyheter

Scientologi-kyrkan sprider propaganda i svenska narkotikadebatten

Narconon är namnet på en rörelse som driver behandlingshem för missbrukare på flera platser i Sverige. Deras behandlingsmetoder som baseras på skrifter av Ron Hubbard (Scientologi-kyrkans profet) har klassats som ovetenskapliga av Socialstyrelsens vetenskapliga råd (diarienr 00-10129/95).

Företrädare för Narconon är mycket aktiva i den svenska narkotikadebatten och hårda kritiker av behandling med heroinsubstitut och moderna mediciner mot ADHD. Denna rörelse får skattebetalares pengar för att ”behandla” missbrukare, utslagna patienter som möjligen är mottagliga för deras scifi-religion. Scientologin är en sekt vars huvudsakliga syfte är att mjölka sina medlemmar på pengar. Detta har myndigheter i Tyskland konstaterat och därför infört lagar för att skydda utsatta.

Narconon har verksamhet över hela världen. I Sverige har de kontor och behandlingshem i Stockholm, Huddinge, Västerås, Eslöv och Göteborg. En annan rörelse som står nära scientologerna är Kommittén För mänskliga rättigheter. Enligt dem själva är de en Internationell övervakare av psykiatrin. På ytan verkar kanske den här kommittén seriös men deras kritik av effektiva mediciner, psykiatri i allmänhet och ältandet av konspirationsteorin om att psykiatriker satte igång förintelsen visar hur knäppa de är.

I stockholmsförorten Sandsborg finns det ett dagis med namnet Måsen/Albatross och deras pedagogik baseras på Applied Scholastics som är ett påfund av den gamle rymdförfattaren Ron Hubbard. I Bandhagen inte långt därifrån finns skolan Studema som också baserar sin pedagogik på ”filosofen” Ron Hubbard.

Läs mer om Scientologi-kyrkan och deras falanger:

South Park har i ett hårt motarbetat avsnitt en koncis förklaring av deras skapelseberättelse och orsaken till allt ont.

Scientolog erkänner att rymdhärskaren finns

Motpolen

Official German responses to Scientology

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.